Pokračuje proces s mladíkmi, ktorí mali zavraždiť dôchodcov

07.02.2012 Bratislava

Bratislava 7. februára (TASR) - Pred senátom Okresného súdu Bratislava I pokračuje dnes proces v kauze brutálnej vraždy dvoch dôchodcov z marca 2010, ktorá sa odohrala vo Vinosadoch a z ktorej sú obvinení dvaja mladíci.

V bratislavskom Ústave na výkon väzby by mal dnes vypovedať utajený svedok. Naposledy sa koncom novembra minulého roka začalo pojednávanie výsluchom oboch obžalovaných Máriusa M. a Lukáša T. a okrem toho vypovedalo 11 svedkov.

Trojčlenný senát prijal obžalobu na svojom verejnom zasadnutí 31. augusta a zároveň vtedy vytýčil termín hlavného pojednávania s Máriusom M. a Lukášom T. na 22. až 23. novembra. Obeťami tínedžerov boli 99-ročný Američan a 83-ročný dôchodca z obce Vinosady. Súd koncom augusta zároveň rozhodol, že mladistvý Lukáš T. zostáva naďalej vo väzbe.

Obvinení sú z vraždy spolupáchateľstvom čiastočne dokonanej, čiastočne v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom, odpovedal vtedy na otázku TASR hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Z brutálnej dvojnásobnej vraždy z marca 2010 v obci Vinosady polícia obvinila spomínaných dvoch tínedžerov. Jeden mal vtedy 19 a druhý 17 rokov. TASR o tom informoval František Peczár z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Uviedol, že títo dvaja muži - Lukáš T. a Márius M. - 27. marca 2010 v dopoludňajších hodinách neoprávnene vnikli do rodinného domu na Modranskej ulici v obci Vinosady. Následne usmrtili poškodeného 99-ročného muža z USA a 83-ročného muža z obce Vinosady. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a bodno-rezných zranení.

Vo vnútri rodinného domu sa nachádzala aj poškodená 80-ročná žena, ktorú sa dvaja obvinení mladíci taktiež pokúsili usmrtiť, informoval hovorca. Obvinení jej spôsobili päť bodných rán do chrbta a dve bodné rany do oblasti hrude. Za tento brutálny skutok podľa vtedajšieho vyjadrenia Peczára hrozí Máriusovi M. trest odňatia slobody na 20 – 25 rokov alebo doživotie. Mladistvému, vtedy 17-ročnému Lukášovi T., sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov.
 

Vyberte región